Vihdoinkin pääsin kirjoittamaan.. Ranskan matkamme on ohi ja palautuminen normaaliin arkeen on tapahtunut vaihtelevalla menestyksellä.
  Pariisi ei aivan vastannut odotuksiani, mutta pettymys se ei missään tapauksessa ollut! Odotin vähän enemmän eleganttia tyylikkyyttä ja hienostuneisuutta, joten kaupungin likaisuus oli pienoinen yllätys. Eikä kauppojen palvelukaan odotuksiani vastannut, mutta ehkä kultturierot ja kielimuuri oli esteenä kommunikoinnille ja ystävällisyydelle.. Toisin Luis Vuittonilla myyjien iloinen hymyily ja tervehdykset saivat olon hyväksi.
 Nähtävyydet eivät Pariisissa jättäneet kylmäksi. Louvre oli upea kokemus, vaikka kaikkea ei millään ehtinytkään nähdä ja kokea. Notre Damen hiljainen kauneus ja hartaus oli mykistävä..kirkot lumoavat aina jollain omalla tavallaan. Mikään ei kuitenkaan vetänyt vertoja eiffelin tornin yölliselle kauneudelle! Pariisi tuntui todelliselta romantiikan mekalta valaistun tornin juurella seistessä. Pimeä ilta, valaistu torni täysin tummaa taivasta vasten ja avautuva aukio takana..niin uskomattoman kaunista!! Tunnetta ei pysty selittämään, se täytyy kokea..
 Strasbourg oli unelma! Rauhallinen, lumoava vanha kaupunki, vaikka saimmekin vettä niskaamme. Mutta emmehän ole sokerista:) Kaupungissa sijaitsi matkamme pääkohde, parlamentissa pidetty euroscola tapahtuma oli mahtava ja antoisa kokemus. Ja vaikka vähän myöhästyimmekin, selviydyimme päivästä loistavasti. Pieni jännitys katosi viimeistään rennossa eurogame-pelissä, jossa minulla ainakin oli todella mukava ryhmä. Hollantilainen poika sekä espanjalainen ja ranskalainen tyttö osoittautuivat kaikki hauskoiksi ja kommunikointi sujui hyvin, vaikka kaikilla oli välillä pieniä vaikeuksia asioiden ilmaisemisessa. Huumorilla ja toisten avulla kuitenkin selvittiin. Työryhmissä meno oli myös rentoa ja mukavaa. Itse kuuluin ympäristöryhmään, jossa puhuimme mm. liikennepäästöistä, joita erilaisilla biopolttoaineilla ja yleisten kulkuneuvojen käytöllä voitaisiin pienentää, kierrätyksestä, lajittelusta, metsien hyvinvoinnista jne. Oli todella mukava kuulla, miten monet nuoret tiesivät niin paljon ympäristökysymyksistä ja tuntuivat olevan tosissaan kiinnostuneita ja huolissaan maapallomme hyvinvoinnista. Erityisesti metsien liikahakkuut ja muu turmeleminen oli monen huolen aiheena, kuten saasteet myös. Toivottavasti sanojen takana on myös tekoja..
 Päivän päätteeksi kokoonnuimme taas kaikki yhteen, esitimme kysymyksiä ja saimme vastauksia. Lopuksi eurogamesta pelattiin loppupeli ja jaettiin voittajille palkinnot. Ja meno oli loistava!
 Ja nyt takaisin tähän päivään.. Istun parhaillaan eduskunnan lisärakennuksessa ja tarkoituksena olisi hankkia jotain mielenkiintoista luettavaa ympäristö- ja tasa-arvoasioista, sekä jotain kehitysmaista. Muutama hetki sitten viereisellä vilkkaalla tiellä oli käynnissä mielenosoitusmarssi uraanikaivosta vastaan. Mielenkiinoinen kokemus nähdä tuollaista omin silmin.. Poliiseja ympäriinsä ja kova huuto marssijoiden suusta, traktoreja Helsingin keskustassa ja isoja kankaita mielenosoittajien käsissä julistamassa heidän mielipidettä.
 Nyt täytyy lähteä takaisin ihmisvilinään.. Oikein mukavaa, aurinkoista kesää kaikille ja iso kiitos mahtavasta matkaseurasta, ja erityisesti teille "johtajille"!:) Minulla ainakin oli ikimuistoinen, antoisa ja kaikinpuolin hyvä reissu!
                                                                 Halauksin ja terveisin, Kaisa