Aika juoksee hirmuista vauhtia, enää viikko ja lähtö Pariisiin alkaa! Perhoset alkaa varmasti tuntua vatsassa, kun kone lähtee kohti Ranskaa ja kuuluisaa Rakkauden Kaupunkia. Ranskan historia on aina kiinnostanut kovasti ja Pariisi on ollut jo aivan pienestä asti unelma, jonne haluan päästä, ja nyt siihen on loistava tilaisuus. Matkan kruunaa vielä Strasbourgin Euroscola-päivä, jota odotan innolla, ehkä pienellä kauhullakin. Politiikka ja erityisesti EU-asiat kiinnostavat sekä kansainvälisyys, joten Euroscola on varmasti mahtava kokemus, ja hyödyllinen. Kirjoituksiin lukemani Eurooppa kurssi sekä muut poliittiset asiat ovat varmasti avuksi Strasbourgissa.

Kuten edellisessäkin kirjoituksessa, myös minun kiinnostuksen kohteenani Pariisissa on vuoden 1889 maailmannäyttelyyn rakennettu Eiffelin torni ja Louvre, johon Da Vinci- koodi toi lisä hohtoa jännityksellään, sekä tietysti Notre-Damen kirkko ((jos vaikka Quasimodon näkisi soittavan kelloja:) (kaikkihan tuntevat Victor Hugon Notre-Damen kellonsoittajan)) ja Aurinkokuningas Ludvig XIV:n rakennuttama Versailles'n linna, joka näyttää kuvissa aivan uskomattoman upealta. Voin vain kuvitella, miten aateliset ovat kulkeneet mahtavissa puvuissaan ylpeänä Versailles'n alueella ja tanssineet linnan juhlissa. Ja onhan linnan Peilisalissa allekirjoitettu I.maailmansodan rauhansopimus v. 1919.

Matkakuume toellakin alkaa nousta, Ranskan esitteitä ja nähtävyyksien kuvia katsoessa ei voi kun huokailla ihastuksesta. Mielessä on kuva kauniista kaupungista, jossa historian havina ja  nykyinen moderni maailma sekoittuvat. Vanhat rakennukset, kauniit kadut ja puistot, hiljaa virtaava Seine, uusi teknologia ja nykytaide, kalliit muotiliikkeet ja ostoskadut.. Pariisi, täältä tullaan!