Olette varmaan huomanneet, että Pariisissa olot ovat hiukan epävakaat. Joku sukulaistäti jo varoitteli, että miten pärjäämme, jos Ranskassa on yleislakko, kun olemme siellä. Sellaistakin oli väläytelty. Mielenosoituksissa, Pariisissa varsinkin, opiskelijoiden ohella kadulle ovat lähteneet myös lukiolaiset. He protestoivat lakia vastaan, joka tekisi nuorten aseman työmarkkinoilla epävarmemmaksi. Laki on nyt tullut voimaan, mutta jopa presidentti vetosi työnantajiin, että sitä ei sovellettaisi, ennenkuin sitä on paranneltu. Kansanjoukkojen mielenilmaus johti taas tulokseen, kuten monesti Ranskassa.

Kuinka monet teistä lähtisivät mielenosoitukseen? Riippuu tietysti asiasta, siis minkä puolesta tai mitä vastaan? Tänään koulussa olemme tavanneet nuoria, jotka protestoivat lukionsa lakkauttamista marsseilla, mielenosoituksilla ja adressin keruulla. Reippaat nuoret saivat aplodeja paikalla olleilta, joiden omat koulut, monellakaan, eivät myöskään ole "turvallisesti olemassa".

Ehkä meillä kuitenkaan ei ole niin nopeasti ja aggressiivisesti kuohahtava temperamentti kuin gallialaisilla... Ota kantaa!                outi