Surkea kevätpäivä. Tihkusadetta ja loskaa. Jokakeväinen jyrinä, kun yläkerran ikkunaerkkerin reunalla roikkuvat jääpuikot putoilevat kattopelleille. Ranskaan suunnattu opintomatka ja siellä jo pitkälle edennyt kevät tulevat näin kirjoitusten jälkeen todellakin tarpeeseen.

Tietysti tämä reissu tulee palvelemaan muitakin kuin vain virkistystarkoituksia. Allekirjoittaneen tapauksessa Euroopan Unionin toimintamalleihin paremmin tutustuminen ja kenties tulevan työympäristön tutkiminen ottavat etusijan. Tutustuminen ranskalaiseen kulttuuriin tulee myös varmasti olemaan yksi mieleenpainuvimpia kokemuksia tällä vuosikymmenellä.

Koska matkatoimistot ja muut matkailusta hyötyvät yritykset kauppaavat esitteissään lähinnä ideoita ja romantisoituja konsepteja, en aseta minkäänlaisia odotuksia tuleville elämyksille. Todellisuus maistuu parhaalle silloin kun sen ottaa vastaan ilman ennakko-odotuksia. Tästäkin huolimatta toivotan onnea matkaan sekä muille, että itselleni. Toivottavasti emme tule tarvitsemaan sitä...