Reissu tuli heitetyksi ja kotona ollaan oltu jo pari viikkoa. Ilmeisesti kaikki voimat hupenivat matkailuun, koskapa nyt vasta palaillaan tämän palstan pariin.

Tarkoituksemme oli päivittää blogiamme matkan varrella ja kenties liittää joitain kuviakin tänne, mutta elämä Pariisissa oli hektistä, ja internet-kahvilaa tai edes -punktia ei tullut eteen, joten homma jäi.

Pariisi oli kylmä eikä kauhean ystävällinen suurkaupunki. Matka sujui ihan hyvin, mutta muutamiin kivoihin paikkoihin (impresionistimuseo, Eiffel-torni) oli niin pitkät jonot, että ne lannistivat yrittämästäkäään. Kävimme Louvressa (joka oli ruuhkainen sekin), Notre Dame-kirkossa ja kuuluisalla kirpputorilla, missä yksi tytöistämme pääsi kännykästään eroon (joten kävimme myös poliisiasemalla), Champs Elyseellä kävelimme kuin Euroopan omistajat (ja äkkiä pois). Kartoitimme kevätmuodin, mikä oli  TAIKUlaisille läksynä Pariisissa jne jne.

Strasbourg oli huomattavasti inhimillisemmaän kokoinen ja näköinen kaupunki. Tai siis ainakin ne kohdat siitä, mitä me ehdimme nähdä.Euroscola oli mukava kokemus. Odotan, että kirjoittajamme kommentoivat ryhmätöitään täällä ennen pitkää. Mielestäni pärjäsimme päivän aikana siinä missä muutkin. Suomalaisilla on hyvä kielitaitoja sen minkä he menettävät olemalla hiljaisia ja vetäytyviä, se tulee pätevyytenä ja osaavaisuutena takaisin. Kukaan ei ryhtynyt puheenjohtajaksi ryhmässään, mutta valmiutta ja taitoa siihenkin olisi ollut, joku vain oli nopeampi haluamaan sitä pestiä. Omia ehdotuksiaan meikäläisetkin saivat ryhmäraportteihin. Hienoa.     lukemisiin   outi