Takana on erittäin onnistunut ja keväinen Ranskan matka. Oli kerrassaan upea kokemus nähdä sellainen maa, jossa ei ole aikaisemmin ollut.

Yksin matkamme kohokohdista oli tietysti vierailu Strasbourgissa, Euroopan parlamentissa. Strasbourg oli itsessään jo kaunis kaupunki, sillä rakastan tunnelmaisia ja keskiaikaisia kaupunkeja. Sieltä löytyi sitä samaa 1400-luvun tunnelmaa, kuin mitä oli Belgian Brüggessä, jossa olin parisen vuotta sitten.

89151.jpg

Kuitenkin ensimmäinen kohde Strasbourgissa oli parlamentti, johon oli tarkoitus tutustua Euroscola-päivän avulla. Parlamentti rakennus oli suuri, kaunis ja moderni rakennus. Se vaikuttaa mielestäni hyvin miellyttävältä työpaikalta, ja ihmiset olivat ystävällisiä.

Euroscola-päivä oli suunniteltu hyvin, ja ohjelmaa riitti. Vaikka myöhästyimme parisen tuntia ohjelmasta, pääsimme silti hyvin mukaan, eikä se haitannut päivän kulkua pahemmin. Erityistä oli se, että pääsimme kaikki parlamentin istuntosaliin, jossa meille pidettiin mm. kyselytunti. Siellä meillä jokaisella oli mahdollisuus äänestää sekä ottaa kantaa asioihin eli saada oma puheenvuoro. Monet eurooppalaisista nuorista olivatkin todella rohkeita ja hyvin valmistautuneita itse asiaan.

89152.jpg

Mielenkiintoisin hetki päivässä oli kuitenkin ruokailun jälkeinen Eurogame, jossa muodostimme neljän hengen ryhmät eri kansallisuuksista. Se vaati hieman oma-aloitteisuutta ja ulospäinsuuntautuneisuutta, jota lopulta löytyi jokaiselta. Aluksi se hieman jännitti, mutta loppujen lopuksi se oli mielenkiintoista. Nuoret ovat miltein samanlaisia kaikkialla. Ryhmäni muodostui lisäkseni kolmesta tytöstä, jotka olivat Portugalista, Espanjasta ja Italiasta. He kaikki olivat todella ystävällisiä ja kommunikointi sujui hyvin, ja kaikki saivat osansa pelistä.

Loppu päivä sujui myöskin ohjelman parissa, jossa minä kuuluin ryhmään, joka mietti nuorten ja urheilun yhteistä tulevaisuutta kansainvälisessä Euroopassa. Mukana oli muutamia suomalaisia, mutta myös eri kansallisuuksia, ja suoritimme tehtävämme mielestämme hyvin. Päivän loppuhuipennus oli eurogame-kisan finaali, kilpailut ja Eurooppa-hymni. Tilaisuuden loppu oli hieno ja painui kyllä mieleeni. Siksipä voi olla taas ylpeä, että takana on taas yksi uusi hieno kokemus.

Lauruska