Tänään on koko EU-alueen yhteinen Eurooppa-päivä, jota Helsingissä juhlittiin Espan puistossa koko päivän. Jokainen EU-maa oli edustettuna esittein ja erityisesti työasiosta riitti tietoa, päivän yksi teemoista olikin työvoiman liikkuvuus EU-maissa. Niin lapset, nuoret kuin vanhuksetkin oli otettu huomioon tiedon jaossa; lapsille oli kilpailuja, nuorille tietoa nuorisovaihdoista, työmahdollisuuksista ja Eurooppa-nuorista, joihin ajattelin liittyä. Vanhemmille tietoa riitti jokaisessa kojussa ja erityisesti itse huomasin eläkeasioista olevat mainokset. Päivän ohjelmassa oli paljon erilaista musiikkia, jota en valitettavasti ehtinyt kuunnella kovin pitkään.

 Eurooppa-ministeri Paula Lehtomäki huomioi puheessaan, että monet kansalaiset ajattelevat EU:sta negatiivisesti, että Suomi on täysin Brysselin alaisena. On totta, että joskus jotkin asetukset eivät ole Suomen kannalta edullisia, mutta usein unohdetaan kaikki hyvä, mitä EU on tuonut. Näkökulmia kannattaa joskus (hyvin usein) laajentaa.

 Päivän päätteeksi Espalla soi Eurooppa-hymni, joka tuli tutuksi jo Strasbourgin parlamentissa. Takana on taas yksi onnistunut, aurinkoinen päivä.

-Kaisa