Ranskan matka oli aivan mahtava, ikimuistoinen. Kiitos kaikille matkatovereille. Euroscola-päivä oli erityisen hieno kokemus. Eurogame-tietovisassa ryhmääni kuului espanjalainen tyttö, tsekkiläinen tyttö ja slovakialainen poika. Kommunikointi onnistui aika hyvin huolimatta siitä että tsekkiläinen ja slovakialainen puhuivat välillä keskenään saksaa, jota en itse osaa. Tytöt olivat oikein mukavia ja poika tuntui tietävän Eu:n asioista aika hyvin.

Myöhemmin päivällä kokoonnuimme työryhmiin. Itse kuuluin Euroopan paikka maailmassa -työryhmään. Puhuimme EU:n turvallisuusjoukoista ja siitä pitäisikö meidän ottaa mallia Yhdysvalloista. Lisäksi keskustelimme EU:n ulkopuolelta tulevista maahanmuuttajista.Toiset olivat sitä mieltä että heille olisi annettava mahdollisuus opiskeluun ja työhön mutta toiset taas olivat sitä mieltä että maahanmuuttoa pitäisi rajoittaa enemmän. Keskusteluaiheet olivat mielestäni mielenkiintoisia ja yllätyin kuinka helppoa oli ymmärtää muiden puhetta. Suurin osa puhui hyvin englantia.

Strasbourgin europarlamentti oli mielestäni todella mielenkiintoinen paikka. Olisi varmasti mukavaa työskennellä siellä. Päivässä oli parasta kuitenkin se että sai tutustua erimaalaisiin nuoriin ja kuulla heidän mielipiteitään ja keskustella heidän kanssaan. Päivä oli erittäin antoisa kaikin puolin. Toivottavasti pääsen kansainväliseen yhteistyöhön tulevaisuudessakin.

Aurinkoisin terveisin, Pirita